Vieraskirja

Tervetuloa Kuusamon Haatajien Sukuseuran vieraskirjaan!

Jätä terveisesi alhaalla sijaitsevalla lomakkeella.

32 vastausta artikkeliin Vieraskirja

 1. Tero Haataja sanoo:

  Mistä saa Kuusamon Haatajat sukukirjaa ostaa tai lainata ?
  Kiinnostaisi tietää millon Posion Lohirannantien varteen Lahtelaan on tultu (Posion kunnan puoli, lähellä Akanlahden tukinsiirtolaitosta).
  Voisi luulla että sukuni on Kuusamon haara kun Vasaraperä niin lähellä.

  Sukuni Lohirannantien varrelta pappani sekä isoisoisäni (Heikki Haataja, puoliso Riitu os. Poropudas)

  Tero Haukiputaalta

 2. Markku Haataja sanoo:

  Hei

  Kävimme tänään Haatajan kylällä valokuvia ottamassa tullessamme Rukalta.

  Terv. Markku ja Sirpa Haataja Vieremältä (Ylä-Savon Haatajia)

 3. Margit Haataja sanoo:

  Hei, Löytäisinköhän tätä kautta valokuvaa iso-isoäi-
  distänii Maria Gustava Hyypiöstä (Haataja) ? syntynyt vuonna 1881, muistaakseni 25.5. Olisin ylettömän onnellinen, jos joltakulta teiltä löytyisi kuva kopioitavaksi minulle, kuva voi olla ihan miltä ajalta tahansa, uusi vanha, pieni suuri, kaikki käy. terveisin Margit

 4. Camilla Larsson sanoo:

  Hey!
  I’m trying to find information about my grandfather’s mother Eliina Haataja. She was born in Haataja, Vasaraperä 1902. She married Paavo Ahava and moved to Tornio or Ala-Tornio. I have tried to find the names of her parents, siblings and other relatives but failed. Is it possible that you have knowledge of those persons or any advices to give on how I’m going on searching (have contacted the Kuusamo parish but have not received any answer)?
  And at last – Is there any book about the family Haataja from Kuusamo to buy?

  • Aira Raunio sanoo:

   Hi,
   yes there is a book about the Haataja family to buy. I have bought my book from Paavo Haataja he lives in Turenki near by Hämeenlinna in Finland.
   You can write me if you want to have more information about Paavo.
   My email address is aira.raunio@gmail.com.
   My mother is Haataja and she is born 1930 in Vasaraperä.

   Best regards
   Aira

 5. Anne Levola sanoo:

  Hei! Olen kiinnostunut juuristani ja tämän vuoksi olen tutkiskellut vanhoja kirkonkirjoja. Olen päätynyt nimeen Haataja, lienenkö oikeassa vai väärässä. Äitini äidin juuret ovat Kuusamossa: Isoisoisäni on Juho Kusti Kovaniemi (syntyjään Lohilahti), vanhemmat Påhl Herman ja Brita Stina, jotka ovat asuneet Wasaranperä/Lohilahti 11. Påhl Hermanin vanhemmat Johan Henrik ja Britha Maria Määttä, Wasaranperä/Lohilahti 11. Johan Henrikin vanhemmat ilmeisesti Påhl Haataja (s. 1785) ja vaimonsa Anna, Wasaranperä. Kuulunkohan Kuusamon Haatajiin?

 6. Margit Haataja sanoo:

  Haataja-nimestä. Itse törmäsin jossain netin syövereissä ’tietoon’ että Haataja tarkoittaisi kovaa työntekijää…. (vrt. raataja, huonolla hammaskalustolla sanottuna…) Tämäkin voisi olla eräs nimen merkitys. Mukavaa joulun odotusta ja valoisaa uutta vuotta meille kaikille Haatajille täältä Oulusta. toivottelee Margit

 7. Johnny Haataja sanoo:

  Tervehdys!

  Minulla olisi pieni ehdotus Haataja-nimen alkuperästä. Karjalan kielen sanakirjassta löytyy sanaa hoatta, joka tarkoittaa talo, asuinrakennus ja koti. Säämäjärvellä, Aunuksenkarjalassa käytetty sana. Voisiko ajatella, että sanan diminutiivi muoto hoattaine / hoataine olisi voinut siirtyä talon asukkaan sukunimeksi ja muuntua ajan mittaan Haataiseksi ja Haatajaksi. En tiedä miten todennäköistä tällainen olisi, mutta ainakin päällisin puolin aika samannäköiset sanat näin maallikon silmin. Pitäisi asia varmistaa joltakin etymologilta!!
  Minkälaisia ajatuksia tämä ehdotus herättää?

  http://kaino.kotus.fi/cgi-bin/kks/karjala.cgi?a=hoatta&b=1&ha=hoatta

  Ystävällisin terveisin

  Johnny Haataja

 8. Johnny Haataja sanoo:

  Tervehdys!

  Minulla olisi pieni ehdotus Haataja-nimen alkuperästä. Karjalan kielen sanakirjassta löytyy sanaa hoatta, joka tarkoittaa talo, asuinrakennus ja koti. Säämäjärvellä, Aunuksenkarjalassa käytetty sana. Voisiko ajatella, että sanan diminutiivi muoto hoattaine / hoataine olisi voinut siirtyä talon asukkaan sukunimeksi ja muuntua ajan mittaan Haataiseksi ja Haatajaksi. En tiedä miten todennäköistä tällainen olisi, mutta ainakin päällisin puolin aika samannäköiset sanat näin maallikon silmin. Pitäisi asia varmistaa joltakin etymologilta!!
  Minkälaisia ajatuksia tämä ehdotus herättää?

  http://kaino.kotus.fi/cgi-bin/kks/karjala.cgi?a=hoatta&b=1&ha=hoatta

  Ystävällisin terveisin

  Johnny Haataja

   

 9. Maria Haataja sanoo:

  Hei! Olen 16-vuotias tyttö. Luulen, että olen osa tätä sukua. Perheeni asuu Lohjalla ja isäni Ahti Haatajan vanhemmat Irma ja Pentti Haataja asuvat Kuusamossa Vasaraperässä. Isäni kertoi suvumme hiestoriasta, että Vasaraperän alueella suvullamme on ollut suuri kartano jossa asui yli 30 ihmistä ja tilaa oli yli 2000 hehtaaria. Sodan jälkeen saksalaiset kuitenkin polttivat kaiken ja jäljelle jäi vain yksi lato. Tämän jälkeen tila jaettiin suvun kesken. Vasaraperän lähettyviltä lähti myös mummini kertoman mukaan höyrylaiva ja Vasaraperässä Haatajassa oli myös kauppa. Kuulostaako tarina yhtään tutulta vai olenko aivan eri suvusta?

  • Haataja Paavo sanoo:

   Terve Maria !
   Tietosi ovat lähes oikeat. Tilojen ja talojen koko on arvoitus, mutta arviot näyttäisivät vähän liian suurilta. Taloissa asui piikoineen ja renkeineen tosi paljon ihmisiä ja usein useita sukupolviakin. Kaikki Haatajan niemellä asuvat Haatajat ovat samaa alkuperää. Yksityiskohtaiset tiedot läydät Kuusamon Haatajat sukukirjasta.
   Terveisin Paavo Haataja

 10. Ilkka Luukkonen sanoo:

  Isäni Kalle Uuno Luukkonen ( 1910-1984) Kuusamon Kovalaisesta, on Eriika ja Antti Luukkosen poika. Eriikan sisko Amalia on mennyt naimisiin Haataja nimisen miehen kanssa, etunimeä en tiedä. Haluaisin tarkemmin tietoa Amalian jälkeläisistä.
  Suvun tiedoista kiinnostuneena,

  Ystävällisin terveisin Ilkka Matias Luukkonen, (s.1953)

  • Tarja sanoo:

   Hei Ilkka!
   Bongasin tän vieraskirjan vasta nyt ja vastaan sinulle hieman viiveellä.
   Amalia oli isoäitini, joten samaa sukua ollaan.
   Voisitko laittaa sun e-mailosoitteesi, niin voisin avata asiaa enemmän 🙂

 11. Terve: Olen Britha Haatajan sukua ylenevässä polvessa isäni puolelta. Brithan lapsi oli Anders Sigfridinpoika Määttä l. Jumisko syntynyt 6.10.1826. Teen isä-ja äitipolvea suvustani. Olisiko Jollakulla tietoa Tästä Haataja suvusta?

  • Seppo Kallioniemi sanoo:

   Laitoin viestiä Kuusamon Haatajat suvun tutkijalle Paavo Haatajalle Terv: Seppo Kallioniemi

   • Seppo Kallioniemi sanoo:

    Voisitko lähettää sähköpostiosoitteesi niin Paavo Haataja ottaa sinuun yhteyttä. Oikeilla jäljillä olet 🙂

    Terv: Seppo Kallioniemi

    • Kiitos, mikähän olisi Paavo Haatajan sähköpostiosoite? niin etenisin tutkimuksissani? Puuttuu Antti Määtän kuolinaika ja antin vaimon Lisa Lenan Kellinsalmen ja mihin he menivät 1876 jälkeen?

 12. Minna Hourula sanoo:

  Hei,

  onko tietoa, ketä on tuossa vanhassa juhannuskuvassa?
  T.Minna

  • Seppo Kallioniemi sanoo:

   Sorry Minna kun vastaan vasta nyt. Laitan inboxiin vietiä nimistä
   Terv: Seppo

 13. Matti Haataja, Säräisniemi sanoo:

  Tarkastakaapa Anneli M:n sähköpostiosoite…

 14. Seppo Kallioniemi sanoo:

  Hyvää Juhannusta 2012

 15. Seppo Kallioniemi sanoo:

  Sukuseuran sivustoihin tulee vielä ”Tarinoita suvusta” valikko. Toivomme siihen tarinoita suvun vaiheista, vanhoja valokuvia ja muitakin suvun vaiheisiin liittyviä juttuja. Materiaalia voi lähettää joko sähköpostilla tai paperiversiona sihteerille tai hallituksen jäsenille. Tehdään yhdessä tästä sivustosta toimiva ja mielenkiintoinen. Sukuterveisin: Seppo Kallioniemi

 16. Matti Haataja, Säräisniemi sanoo:

  Hyvää, Mielenkiintoista ja Tuloksellista Uutta Vuotta niin Kuusamon kuin kaikille muillekin Haatajille kautta koko maailman täältä suvun alkukodista Oulujärven rannalta. Kiitos varsinkin toimivista kotisivuista! Kaiken toiminnan perusta on toimiva yhteistyö.

  • Seppo Kallioniemi sanoo:

   Kiitos samoin sinnekkin Hyvää Uutta Vuotta. Yhteistyön merkeissä jatketaan edelleen. Tapaaminen olisi jälleen paikallaan. Kotisivuja kehitellään ja tavoitteena on saada suvun jäseniä yhteisen asian ympärille. Yhteinen teemamme ” Laajempaa näkökulmaa Haatajan sukuun” Terv: Seppo

 17. Martti Haataja sanoo:

  Kiitos Seppo edustavasta Kuusamon Haatajien Sukuseuran kotisivuista. Todella hienot ja miellyttävät katsella ja varmaan on käyttöä paljonkin kunhan alkuun päästään. Kelpaa malliksi muillekin sukuseuroille.

  Hyvää Uutta Vuotta 2012. Saattaapa olla myrskyinen vuosi kaikilla elämän alueilla.

 18. Matti Haataja sanoo:

  Onnittelut tekijöille hienosta ja mielenkiintoisesta kotisivuston aloituksesta!

 19. Jarmo Haataja sanoo:

  Hyvää joulua ja uutta vuotta
  tv. Jarmo ja lapset

 20. Paavo Haataja sanoo:

  Hienoa, että jälleen kotisivut ovat paikallaan ja jopa keskustelujen mahdollisuudet avautuneet. Onnea sivujen tekijöille ja ylläpitäjille. !!!

  • Seppo Kallioniemi sanoo:

   Nyt on hyvä mahdollisuus testata perustoimintoja. Sivuille tulee vielä lisää ominaisuuksia mm. jäseneksi ilmoittautuminen sekä osoitteiden muuttamismahdollisuus. Terveisiä sinne etelään: T.Seppo

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Why ask?